Översatt och bearbetad av Lutherkännarna Göran Agrell och Peter Strömmer

Ofta har Luther setts som en sträng reformator som varnar så fort man vill göra något roligt eller spontant.


Men här möter du en varm Luther som månar om människans själsfrid med Gud och berättar att vi ständigt omfamnas av nåden, en Luther som främst är själasörjare och församlingspräst.


Från boken kan man hämta inspiration för egen andakt eller egna tankar och den är lika lämplig för nya Lutherläsare som för dem som redan är bekanta med Luther.


Luthers tankar dag för dag är ett samarbete med Internationalen Martin Luther Stiftung och texterna bygger på samlingar av Luthercitat som begrundats av läsare sedan 1600-talet, generation efter generation.


Boken innehåller också register som ger många tillfällen till fördjupning av såväl bibeltexter och Luthercitat som insikter i och förklaringar av Luthers egen tid.


En annan Luther med texter skrivna under hans tid som själasörjare och försam-lingsherde innan reformationen. Dag för dag under året med ett Bibelord och Luthers tankar för dag-en. En bok  som utgår från äldre Lutherbrev och texter. Register med ordförklaringar, ämnesregister och Bibel-ställen. Märkband.

248 sid.

Inbunden 14 x 21 cm 
Pris                    240 kr
10-pris         192 kr/st

Klicka på sidorna nedan så blir de större och läsbara